Meteen naar de inhoud

Doelstelling

Onze primaire doelstelling is erop gericht om meerdere keren per jaar lezingen en studiedagen te houden, zodat onze leden op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dans. Daarnaast vervult IDTA Nederland / Dutch Area ook een aantal sociale functies en worden er (IDTA medaillisten) wedstrijden georganiseerd, voor zover hier behoefte voor bestaat.

IDTA Nederland / Dutch Area wil met alle dansleraren in Nederland samenwerken. Ons standpunt is dat iedereen van harte welkom is op onze bijeenkomsten en studiedagen. Wij proberen zelf minimaal drie bijeenkomsten per jaar te houden, met een gevarieerd aanbod aan dansvormen en ideeën. Let op: voor sommige studiedagen of workshops kan een kleine bijdrage worden gevraagd.

IDTA heeft er belang bij dat haar leden danstechnisch en zakelijk “up to date” zijn. Om dit te kunnen realiseren bieden wij de IDTA-leden in Nederland eenmaal per jaar een gratis studiedag aan. Bij deze studiedag zullen ook topnamen en vertegenwoordiging vanuit IDTA UK aanwezig zijn. Deze studiedag is niet alleen voor de Ballroom leden; ook Ballet en Theater leraren krijgen de kans om hun kennis te vergroten.

Tot slot stellen wij ons tot doel om het mogelijk te maken dat onze leden via IDTA Nederland / Dutch Area de verschillende IDTA Professional Examens kunnen regelen. De leden die dit willen kunnen dit aanvragen bij de voorzitter.