Meteen naar de inhoud

Corona update

Beste IDTA leden en niet-IDTA leden,

Een moeilijke tijd is aangebroken voor velen van ons. Groot of klein, de corona crisis maakt geen onderscheid en heeft ons allemaal getroffen. We willen jullie allemaal een hart onder de riem steken en hopen dat, als het sein meester komt, jullie je bedrijf weer allemaal nieuw leven in kunnen blazen en wij elkaar weer kunnen treffen.

De maatregelen voor ons lopen voor onze branche nu tot 20 mei. Wanneer we weer activiteiten kunnen organiseren is een grote vraag? Een vraag waarop wij op dit moment nog geen duidelijk antwoord hebben. Het allerbelangrijkste voor ons is dat iedereen gezond blijft.

Een grote groep dansschoolhouders heeft de handen ineen geslagen om een protocol voor de dansbranche te schrijven. Dansondernemers NL is direct vertegenwoordigd aan de onderhandelingstafel met de overheid, daar waar het nu bijvoorbeeld gaat om het opstellen voor protocollen voor openstelling van dansscholen binnen de “anderhalvemeter-samenleving.”

Heeft u een eigen dansschool en staat u als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan wordt u dringend opgeroepen uw bedrijf aan te melden bij dit platform. Hoe meer dansschoolhouders zich aanmelden, hoe groter het geluid is dat wij kunnen maken om onze branche zo spoedig mogelijk weer op de rails te krijgen. De groep is te vinden via de Facebookgroep dansondernemers.nl en via de website https://www.dansondernemers.nl).

Tevens staat er een DANS Challenge op Facebook (zie ook ons bericht van 3 april), welke is opgestart door de IDTA UK om zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen. Dit is een leuke missie voor jullie leerlingen en draagt bij om hen warm te houden voor het dansen. Wij zijn natuurlijk benieuwd naar jullie filmpjes, dus plaats ze op social media met de hashtag #getfamilydancing en tag @IDTA Dutch Area/ Nederland en je eigen dansschool erin.

Laten we hopen dat er snel een einde komt aan deze crisis zodat we ons allemaal weer volop bezig kunnen houden met hetgeen we graag doen: DANSEN!!

Wij hopen elkaar weer te mogen ontmoeten op de Dutch Dance Day 26 september.

Het bestuur van de IDTA Dutch Area wenst iedereen heel veel sterkte in deze moeilijk tijd, maar bovenal heel veel gezondheid.